Германските купувачи, които се радват на някои от най-ниските цени

...
 
Германските купувачи, които се радват на някои от най-ниските цени
Коментари Харесай

Супермаркет в Германия налага такса „истински“ екологични разходи

 

Германските купувачи, които се радват на някои от най-ниските цени на питателните артикули, бяха накарани от веригата супермаркети „ Пени “ да платят в допълнение за някои артикули, с цел да покрият „ същинските разноски “ за тях, съобщи Българска телеграфна агенция.

Така от компанията се пробват да покачат осведомеността на обществеността за екологичната цена за производството на хранителни артикули.

Германците са платили едвам 11,1 на 100 от бюджета на семействата за хранителни артикули през 2022 година по отношение на междинен дял от 15,9 на 100 за Европейски Съюз като цяло и 20,6 и 17,9 на 100 респективно в Испания и Италия. Това се показва в данните на Федералната статистическа работа „ Дестатис “.

По-евтината храна в Германия, постоянно създавана в индустриални количества, има висока екологична цена. Германското земеделие е отговорно за 55,5 милиона метрични тона парникови излъчвания предходната година, което е почти 7,4 на 100 от общите излъчвания в страната.

По време на акцията за „ същинската цена “, която ще продължи до събота клиентите на „ Пени “ във 2150 магазина от веригата ще би трябвало да заплащат в допълнение за девет продукта – от кисело мляко до наденица и вегански шницел, които включват разноски за климат, здраве, почва и вода, като ще им бъде показана и цената, която нормално биха платили.

Така да вземем за пример цената на 300 грама сирене се усилва до 4,84 евро по отношение на 2,49 евро.

Компанията разгласи, че ще подари всички спомагателни доходи за план за подкрепяне на устойчивото земеделие.

Не е ясно дали клиентите ще са склонни да заплащат повече, с цел да понижат въздействието върху околната среда.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР